Nackdelar med löpningen

Precis som de flesta andra träningsformer, så har även löpningen sina baksidor. I mångt och mycket är löpningen en fördelaktig sport som ger kroppens alla muskler en omgång, som bidrar med bättre syreupptagningsförmåga och som dessutom ger frisk luft. Men då löpning har en tendens att belasta mycket av kroppens leder, så kan det hända att man råkar ut för jobbiga skador om man inte ser sig för. Förslitningsskador inom olika sporter där löpningen står i fokus, är oerhört vanliga och inte heller så enkla att bli av med alla gånger.

Vanliga skador inom löpningen

Vi ska behandla några vanliga skador i de andra följande artiklarna men här kan du hitta en överskådlighet över de vanligast förekommande. De främsta skadorna är de som uppkommer i ben och fötter men även ryggont kan drabba en löpare. Benhinneinflammation, löparknä, plantar fasciit och framfotsproblem är de vanliga åkommorna som man som löpare inte sällan dras med. Förutom det kan man ramla och slå sig eller trampa snett så att menisken drabbas, stukningar förekommer eller höfterna tar stryk.

Hjälp och förebyggande åtgärder

Stretcha ordentligt när du har löptränat – speciellt om du har kört långdistanspass.

Det finns även mycket bra krämer att smörja på ställen som utsätts för påfrestningar. Vissa salvor har en otrolig läkande förmåga. Heparin Ratiopharm som är en tysk natursalva, är helt makalös på att läka de mest envisa skadorna som hälsporre, benhinneinflammation och smärta i knät. Den går inte att köpa i svenska butiker men över nätet är det inga problem. Smörj in dagligen ett par gånger om dagen och inom en vecka kommer du att känna en markant förbättring. Även för svårläkta typer. Slår Voltaren, helt klart!