Spring för en fräschare hy

Visste du att man inte bara får en finare fysik av att löpträna, utan även en föryngrad och fräschare hud? Och inte bara för att den blir rosig och frisk av allt blod och syre som pumpar runt utan faktiskt yngre på ett djupgående och varaktigt sätt! Man kan föryngra sin hud med hela 10 år genom att ge sig ut i löpspåret några gånger i veckan!

Löpning har många fantastiska fördelar som inkluderar en superb kondition, en inre och yttre styrka, en slankare siluett och en allmänt bättre fysik. Undersökning efter undersökning visar att regelbunden löpträning kan hjälpa mot depression och demens, cancer och högt blodtryck och den gör hjärna och hjärta starkare och mer motståndskraftiga. Nu vet man att även huden blir bättre, och du kan själv hjälpa den ytterligare på ett flertal olika sätt.

Bevara spänsten

Vår hud består av flera lager och en stor del av dess spänst, fuktighet och lenhet hänger på att man har tillräckligt med kollagen som ger den fyllighet som är så karaktäristiskt för ett ungdomligt ansikte och en fast hud på kroppen. Springer man utomhus mycket är det därför viktigt att man inte utsätter sin hud för mycket solljus, särskilt om man har ljus och känslig hud, och det kan man göra genom att till exempel smörja in ansiktet med en bra primer som inte bara jämnar ut huden så att man ser extra fräsch ut när den där snyggingen viner förbi, utan också innehåller ett bra UV-skydd. Är det en särskilt solig dag är det också en god idé att sätta på sig en skyddande keps som dessutom hjälper dig att se när ljuset är extra starkt.

En djupgående förbättring

Själva träningen ger också en avsevärt förbättrad hud. Det räcker med att man tränar några gånger i veckan för att hudens djupa lager skall stimuleras och ge en ny spänst. Undersökningar har visat att människor som tränar rejält tre gånger i veckan vid 65 års ålder har en hud som 40-åringar och att det beror på att det tillförs extra mycket syre, att man ökar produktionen av särskilda naturliga tillväxthormoner och motverkar inflammationer som kan bryta ner kollagenet.

Förbli återfuktad och fast

Bland de många saker att tänka på inför löpträningen som till exempel teknik och hållning, så platsar även hudfrämjande faktorer som att dricka mycket vatten i toppen på listan. Att vara hydrerad är A och O för en fin hud och under ett långt eller extra hårt löp pass kan man förlora mer än en liter, och det gillar varken kroppen eller huden. Efter duschen kan man ge huden en extra kick genom att använda en återfuktande hudkräm som hjälper spänsten och lenheten och man känner sig fräsch som en vårmorgon.