Klä dig rätt för löpningen

Med funktionella träningskläder kan du känna dig bekväm under löpningen. Det är dock viktigt att tänka på vädret när man klär sig inför träningen. Att behålla värmen och undvika en nedkyld kropp är viktigt. Genom att välja kläder från välkända märken som Aim’n försäkrar du dig om att dina träningsplagg är av bra kvalitet.

Kläder efter väder

Ett misstag många gör när de ska löpa är att inte klä sig enligt vädret. Med en träningströja från Aim’n som andas behåller du värmen under kalla dagar samtidigt som svett absorberas effektivt. För sommaren finns linnen och kortärmade tröjor från Aim’n som känns svala på huden under de varma dagarna. Ett tips är att införskaffa en långärmad träningströja för kallare dagar och en kortärmad som du kan ha när det är varmt ute. Det är viktigt att inte klä sig för tunt om det är kyligt ute, även om man ofta tänker att man ändå värms upp av löpningen. Det finns i annat fall alltid en risk för att man drar på sig en förkylning då svett snabbt kyler ner kroppen av kall vind.

Ökat självförtroende

Träningskläder ska vara funktionella men det är även en fördel om de ser bra ut. Ofta vill man uppnå en fysisk förändring vid träning och då kan det hjälpa självförtroendet att klä sig i en snygg träningströja. Aim’n har träningskläder för alla smaker och storlekar. Att inhandla nya kläder som exempelvis en ny träningströja kan även öka motivationen inför löpningen och därmed även resultaten.