Löpning i så många former

Om du trodde att löpning endast innebar att man snörde på sig skorna för att springa samma sträcka om och om igen, i samma monotona tempo, så tror du fel. Visst kan det vara så för många men det är också därför en del ger upp så snabbt. Det är sant att löpning har en rad fördelar men ibland kan det kännas som en ganska tråkig sport. Som tur är finns det en rad variationer som gör löpning roligare och mindre enformig. I artiklarna som följer ska vi ta upp olika löpstilar och varianter som kan göra din träning roligare och mer varierande.

  • Numera har intervallträningen kommit att dominera inom löpningen och att kombinera snabbt och långsamt tempo gör att det blir mer intressant samtidigt som kroppen får en utmaning. Intervallträning kan göras på en rad olika sätt och vi ska bekanta oss närmare med dem senare.
  • Att träna inför olika lopp är en annan vanlig bas till att man påbörjar löpningen. Genom att ihärdigt ge sig ut och träna så närmar man sig ett mål som kan ge förhoppning att en dag kunna springa ett långt lopp som Lidingöloppet eller Stockholm Maraton. Varje år körs lopp överallt i världen som ger alla enträgna motionärer en anledning till att röra på rumpan. Dessa lopp ger också en större bekantskapskrets och en social gemenskap som kan ge vänner för livet.
  • Att springa i grupp eller ensam kan vara avgörande om du fortsätter din träning. Vissa har ett stort behov av en träningskamrat medans andra blir frustrerade av blotta tanken på att ha en irriterande, pratglad medlöpare när man själv bara vill fokusera på sina egna tankar.