Bli smartare med löpning

Boostar din hjärna

Löpningen påverkar dig inte bara i kroppen utan även i själen. De som springer mycket har lättare att koncentrera sig, att behålla lugnet i stressiga situationer samt att få en god nattsömn. Det kanske låter som ett snobbigt uttryck att säga att man kan bli smartare av löpning och träning, men så är faktiskt fallet till en stor del. När vi rör på oss frigörs inte bara endorfiner som gör oss lyckliga och påverkar vår sinnesstämning, utan syret som transporteras till hjärnan bidrar till ett effektivare arbete och klokare och rationella beslut.

Ger ett bättre sexliv

Att springa och att träna överlag, ger även ett längre liv och ett bättre sexliv och både löpning och styrketräning ökar din sexlust och det har inte att göra med de så ofta tighta träningskläderna, även om de kanske kan vara en hjälp på traven i vissa sammanhang.

Träning och en bra blodcirkulation spär nämligen på blodtillförseln till musklerna men även till könsorganen. Även din kroppsuppfattning förändras till det bättre, vilket gör att du kommer känna dig mer tillfreds att visa dig för en partner. Löpning är alltså bra både för den fysiska och den mentala aspekten.