Löpning inomhus och utomhus

Inomhuslöpning

Det finns inget som säger att du absolut måste ge dig ut när det regnar småspik ute eller när snön och haglet vräker ned. Istället kan du införskaffa dig ett praktiskt löpband som faktiskt inte kostar så mycket i dagsläget. Löpband finns vanligen på alla gym, men det är en mycket populär maskin som ofta har en köbildning av människor bakom sig. De riktigt stora löpbanden kostar en hel del och därför kanske det bara finns 3-4 stycken på vissa gym. Dock säljer företag som XXL löpband för hemmabruk och där kan du hitta riktiga proffsmaskiner till ganska resonabla priser.

Många löpband går även att vika för att ställa det bakom dörren eller under sängen. Du kan välja mellan ett mycket enkelt promenadband eller ett löpband. Är det löpning du vill utöva så bör du köpa ett löpband som har bredare löpyta så att du kan ta ut stegen bättre.

Utomhuslöpning

De flesta tycker dock att utomhuslöpning är både skönare och roligare, eftersom man ser annat än bara det egna rummet. Dessutom är den friska luften som plåster på såren för en omotiverad joggare, även om löpbanden idag är utrustade med fläktsystem.

Dock kan det vara saker som avgör huruvida du ska träna inomhus eller utomhus. Alla som bor i Sverige vet ju hur kallt och grådaskigt det kan bli på vintern och halkan är inget plus i kanten. Därför varvar många löpare mellan inomhusträning på vintern och utomhuslöpning på sommaren då det dessutom är ljusare. Tyvärr har även många kvinnor fått erfara våldtäktsförsök och ännu värre i löpspåren, vilket gör att många kvinnliga motionärer drar sig för att springa på obemannade och oupplysta platser.